Home » ABBA

Eigenlijk mijn EERSTE GROTE LIEFDE !!

Als meisje van 10,zag ik in 1974 het Eurovisiesongfestival....waarin ABBA won met Waterloo...

Ik was gelijk verkocht! Maar ja...ik had geeneens een pick-up, laat staan dat ik singels kon kopen.Dat 

kwam later pas.  Van  mijn ouders kreeg ik 2 jaar later een grote pick-up met radio, op mijn slaapkamer en wat was ik daar blij mee! Maar ja... platen had ik niet..op een paar 78 toeren platen na,van mijn ouders.

Ik kreeg echter vlot op mijn verjaardag een lp van Teach In (ook superleuke muziek) en in december...op sinterklaas kreeg ik dan eindelijk de door mij gewenste lp Arrival van ABBA.... die natuurlijk grijs werd gedraaid...het bezorgde mijn moeder nogal wat ronddraaiende ogen....Gaaaaat ze weer!!!

ABBA bestond uit 2 stelletjes, Björn en Agnetha,de blonde, en Benny en AnnaFrida,de donkere zangeres en ze kwamen uit Zweden.

Ik weet nog goed,dat ik op de fiets naar de platenwinkel in Haren ging,om het singeltje van Fernando te kopen! Wat was ik er blij mee!

Al mijn zakgeld ging destijds op aan plaatjes kopen,maar dat werden er niet zoveel,ik kocht liever lp's, maar ook de Popfoto was een geliefd iets!! Veel met ABBA artikelen erin en posters...helemaal geweldig! Later kreeg ik een casetterecorder,dus...kon ik ABBA muziek van de radio overnemen...de bekende liedjes,maar ook De Story of ABBA ,die bij de TROS op donderdag avond werd uitgezonden!  Het begon zo... Hello, We are ABBA...I'm Benny,  I'm Frida ....helemaal gelukkig werd ik ervan!