Home » Camper trips Belgie/N-Frankrijk » Belgie,N-Frankrijk,Duitsland 2013

Belgie, Noord Frankrijk,Duitsland (klein rondje...2013)

Alweer een "oefen"rondje .....  We hadden dinsdags onze buscamper opgehaald,gelijk schoongemaakt en ingepakt (alles stond al gereed) en gelijk vertrokken,want er werd een hele mooie week voorspeld,wat het weer betreft,dus....die kans wilden we niet voorbij laten gaan.

He, weer even onwennig,na 6 jaar geen camper....zouden we het nog "kunnen" ?  haha....net zoiets als fietsen,denk ik...je verleert het niet!

Rustig na het ontbijt vertrokken richting zuiden. Blijkbaar moeten al onze oefenrondjes zich afspelen in Belgie en Noordfrankrijk....gewoon omdat we dat nou eenmaal vele malen leuker vinden dan ons eigen land!

Na de nodige oponthoud in Maastricht,Belgie in gereden ,waar we naar de CP gingen in Malmedy. Een gewone parkeerplaats,met een betaalautomaat voor 24 uur,bij de ingang. Eerst maar een plekje gezocht,en geinstalleerd,want we wilden graag stroom,voor de koelkast..het was immers lekker warm! Gelukkig konden we bij een buurman inpluggen,want de stroompaal was bezet.

CP Malmedy N 50.42292 E 6.03046  5 euro voor 24 uur,incl. stroom (als het niet bezet is),ook voorzieningen als waterlozen,chem.toilet lozen en water punt. Bakker op ca.10 min "naar beneden lopen,het dorp in".

 

 

Hierna zijn we verder gereden via de N4, die van Bastogne naar Arlon loopt,zodat je via Martelange rijdt. Ene kant van de weg in Martelange N 49.830177 E. 5.744555  is Belgie,de overkant (waar alle benzine stations staan) is Luxemburg. ....dus....wij hier even voordelig tanken natuurlijk. Bovendien verkochten ze heerlijke ijskoffie,die Peter dus meenam na het betalen....oh,heerlijk!!!!

Verder richting ons volgende doel: forellenboer in Lacroix sur Meuse,waar we vroeg in de middag aankwamen. Er stonden nog 2 andere campers,die er zo te zien al wat langer stonden.Het ligt aan een paar forellenvijvers,waar dagjes mensen kunnen forel-vissen. Bovendien is er een restaurantje bij. Aardige eigenaren! Hier heb je prachtige plekken,ruim opgezet,en er is stroom.Ook een hokje met wc's, wastafel, waterloosput, chem.toilet loosput en waterpunt. Wifi in het restaurant.Overnachten is gratis,stroom 3 euro.

Wij vonden dit een heerlijke plek en hebben hier 3 nachten gestaan.

CP Lacroix sur Meuse N 48.98341 E. 5.53494

Onze route vervolgd naar omgeving Saarbrucken, daar wilden we gaan kijken bij de Scheepslift van Arzviller. Er zou vlakbij een CP zijn,op 300m. van de lift. Dat was ook zo,echter toen we daar aankwamen was de CP afgesloten vanwege een groot feest met vrachtwagens,circus etc. Dat vonden we jammer,want Peter wilde eigenlijk eventjes zijn ogen dicht doen,en dat is ook gebeurd,maar toen is het begonnen te regenen en om nou in de regen naar die lift te gaan,leek ons niet leuk. Je wilt toch ook foto's nemen.Dus...we hebben het wel gezien van een afstandje,maar hebben besloten hier later nog eens terug te komen. Scheepslift Saint-Louis/Arzviller : N 48.715757 E. 7.218293

Toen even in de campergids gekeken en zijn we naar Volklingen in Duitsland gereden. Deze omgeving is helemaal nieuw voor ons. We wisten dat mijn schoonouders aan de Moezel stonden ,en aangezien schoonmoeder jarig was,een van de komende dagen,leek het ons wel leuk,haar te verrassen met onze komst.

Volklingen dus.....pfff....we kwamen er aanrijden... en dachten....Wat is DIT?? We zijn nu zeker op de lelijkste CP ooit aangekomen.... Bleek dat de Volklinger Hutte een Wereld Erfgoed is van Unesco. Schijnt een oude staalfabriek met smelterij te zijn. Wordt bewaard voor de toekomst... op de "binnenplaats"een giga parkeerterrein,voor auto's bussen en....aparte CP.Mooi van lelijkheid,zeg maar.

Elk zijn eigen parkeervak binnen ijzeren hekken. Gewoon voor het overnachten, niets mis mee! Er is fietsverhuur-gebouwtje.

CP Volklingen  N49.24766 E 6.84472   overnachten gratis,stroom 2 euro.

Nou,de volgende dag dan maar op zoek naar een mooiere plek...Dat zou CP worden bij wijnboer aan de Moezel,omdat schoonouders daar ook zouden komen. Het werd CP Palzem,bij wijnboer E.Pauli. Achter het huis van de boer,uitzicht op de Moezel (beetje beneden ons,we stonden op een plateau).Krappe plaatsen. Wel werd hier (kwamen we achter tijdens het proeven) lekkere wijn verkocht. Allen wit,en wij gingen unaniem voor de zoete wijn van 2010. Paar flessen van gekocht. Er stond ook nog een krat appels,van die ouderwetse,heerlijk zoet...gratis voor de gasten. Leuke geste!

 

 S Avonds samen met schoonouders aan de macaronie,savonds...heerlijk!

CP wijnboer E.Pauli Palzem N 49.564525 E. 6.375278 incl. stroom, 7,50 euro. maar voor klanten gratis (nu kochten wij elk 3 flessen ,maar waren denken ik geen klant,want we moesten gewoon 7,50 voor overnachting betalen....) er was ook een water punt en een toilet.

s Nachts begon het te regenen.

Na de felicitaties voor ma, zeiden schoonouders dat ze dit  niet een leuke plek vonden ,dus bij de koffie,campergids erbij gepakt en zij wilden graag nog even Noord Frankrijk in. Ze vroegen of wij daar iets leuks wisten...Ja,dus...Stenay. Dus...na de koffie alles opgepakt en coordinaten ingetoetst...en on tour!!!

Stukje door Luxemburg gereden,de totale afstand zou 120 km. zijn. Best te doen! Onderweg nog even gestopt voor sigaretten en om een uur of 13.00 uur waren we in Stenay. Eerst maar eens kijken bij de Intermarchee,die we wisten te zitten....Mis....Pand stond leeg....Lang leve de Lidl....aan de andere kant van het dorp! Ook goed! Wij even lekker inkopen gedaan,waaronder blikken met 4 stuks Confit de canard....oh...heerlijk!! en natuurlijk ook blikken Cassoulet! Ons gemeld bij de Port de Plaisance....(waar ook 6 CP zijn) maar wij gingen deze keer naar de overkant van het water...heb je lekker gras achter de campers, wandelpad, en ook hier toilet/douche gebouw. Uiteraard ook stroom.

Met ma nog naar de bakker gelopen,die ca. 8 min.lopen is, waar ma wat gebak kocht en ik de echte Franse Madeleines (van die schelpvormige cake-jes) zitten per stuk verpakt ...dus dan weet je het wel. Moet kunnen voor een keertje,toch?!

's Avonds samen met pa en ma genoten van de confit de canard ,opgebakken aardappels en haricot verts...(boontjes dus).Lekker!! Een stuk gebak bij de koffie en later nog heerlijke Moezel wijn....pfff....nu kun je ons rollen!!

Pa en ma gingen de volgende dag terug naar huis, en wij bleven nog een paar dagen. Het weer was weer opgeknapt en we konden wifi gebruiken....bovendien konden we lopend naar de bakker....lekker vers brood halen.Wie doet ons wat??


CP Stenay N 49.489965 E. 5.183498. Incl. stroom,wc's ,douches,wifi,loosput vuilwater en loosput Chem.toilet evenals waterpunt bij het haventje c.q. Office du Tourisme/Receptie. kosten 8 euro per 24 uur.bakker op korte afstand. Lidl aan andere kant van het dorp.

Maar ja, na 2 dagen begon het ook hier te regenen...dus,toen zeiden we....nu gaan wij ook naar huis.

Via de welbekende Martelange-route naar huis,onderweg lekker broodjes gekocht en opgegeten in de camper ivm regen.

Tegen koffietijd smiddags ,gingen we nog even bij vanderValk aan voor cappuchino en appelgebak-met....als afsluiter van deze geslaagde proef-trip...

"Op" naar de volgende!!!!

 

Wil je een reaktie achterlaten? Dat kan hier:

Maak een Gratis Website met JouwWeb