Home » Geo-cachen

Geo-cachen

Sinds enige tijd doen wij aan Geo-cachen.

Ik had in een of ander tijdschrift ,jaren geleden al eens iets over geo-cachen gelezen,maar me er nooit in verdiept,hoewel het me wel interessant leek!

Tot ik in eens, heel veel hoorde praten over Geo-cachen. Ik op internet gekeken en account aangemaakt.Wel een jaar lang niets mee gedaan,tot ineens.... wij naar de winkel voor een hand gps. Toen moesten we natuurlijk gelijk gaan zoeken.

Wat is geo-cachen?

Iemand verstopt op een bijzondere plek,meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal ruilvoorwerpen en soms een wegwerpcamera. Het is de bedoeling dat ,degene die het vindt, een notitie maakt in het logboek, en ook bij thuiskomst,dit op de website vermeld.

Als er ruilvoorwerpen in zitten,mag de vinder er 1 ding uithalen, onder voorwaarde dat hij/zij er ook weer iets voor teruglegt.Het is een hele leuke hobby, voor het hele gezin, en bovendien kom je op de meest aparte plekken,waar je waarschijnlijk zonder geocachen,nooit terecht was gekomen.

Het is een spel dat wereldwijd wordt gedaan,door heel veel mensen.


Zo kun je ook, zg. travel coins/bugs kopen,die je kunt aantreffen in een cache. Bij het vinden mag je dat meenemen,op voorwaarde dat je het binnen 14 dagen weer terugplaatst in een andere cache, het idee hierachter is, dat de travelbug rond kan reizen. De eigenaar kan het volgen via het bijbehorende travelbug nummer, op de website. Erg leuk! Zo zwerven er momenteel 2 travelbugs van ons, ergens rond. De ene in Portugal en de andere in Duitsland.

Leuk om dit te kunnen volgen,want bij elke verandering krijgen wij als eigenaar een melding.

Wij hebben dit ook wel in het buitenland gedaan, Duitsland en Hongarije. Ook is dit een leuke bezigheid,tijdens bijv. een familiedag. Hebben wij 2 jaar geleden ook gedaan, en ter gelegenheid daarvan had mijn neef bedacht dat we een familie-travelbug konden laten rondreizen,wat we hebben gedaan....Laatste berichten komen uit Australie!!

Je hebt eenvoudige caches...waarbij je gewoon een coordinaat opkrijgt, waar je moet gaan zoeken. Toch leuk.

Maar er zijn ook soort van speurtochten,waarbij je onderweg vragen moet beantwoorden en zo de eind coordinaten bij elkaar moet zien te krijgen,dus als alle antwoorden goed zijn, krijg je een coordinaat,waar je moet gaan zoeken.

zg Earth-cache

Maar er zijn ook zg Earth caches. Waarbij je niets zult vinden, enkel een uitzicht. Er wordt dan meestal gevraagd ,als bewijs, een foto te maken van jouzelf op die plek.

Het is echt een leuke hobby,die wij af en toe eens beoefenen,we zijn niet echt fanatiek. Maar we denken nu we weer een camper hebben, het toch vaker te gaan doen! Je komt namelijk op de mooiste,of meest aparte plekken,waarvan je het bestaan niet had kunnen vermoeden!

Zo heb ik ongeveer een jaar geleden een boek gelezen van Roos Boum. Zij en haar vriend doen ook aan geo-cachen en hebben met hun camper een rondreis gemaakt door Spanje en Portugal,waarover Roos een boek heeft geschreven. Voor de liefhebbers van geo-cachen en/of camper-en....echt een aanrader!!!!

Het boek heet "Zonder poespas naar de tapas" en bevat  een aantal leuke extraatjes,zoals wetenswaardigheden,maar ook een door Roos voorgelezen fragment uit het boek , een soort van surprise "om het niet af te leren" , maar ook een "alternate ending" of te wel....alternatief einde van het boek...... te ontdekken na het "lezen"van de QR codes! 

   
Maak een Gratis Website met JouwWeb