Duitsland

Midweek Duitsland (Greetsiel)

Nadat we onze vakantie er al op hadden zitten,wilden we ,toen er een week mooi weer werd voorspeld ,er nog even opuit met de camper. Zou het weer Belgie en N-Frankrijk worden? Nee,we kozen voor "dichtbij huis" ,Noord Duitsland.

We hadden ons oog laten vallen op het vissersdorpje Greetsiel.We hadder er eens rondgereden op een zondag,en hadden gezegd,dat we hier wel eens naar toe zouden willen met de camper.

Dat hebben we dus waargemaakt, we zijn van maandag tot en met vrijdag naar de camperplek in Greetsiel gegaan.Die ligt vooraan in het (nagenoeg autovrije) dorp. Dus het dorp zou makkelijk lopend of per fiets bereikbaar zijn.


Greetsiel/Krumhorn CP N 53.497135 E 7.101799 Er staat een betaal automaat ,waar je met gepast geld voor elke dag/nacht 8 euro moet betalen. Op de CP zelf zijn voldoende stroom aansluitingen. Voor de voorzieningen als loosputten en water moet je naar het sanistation een 100 m. verderop richting het dorp.

Het was een prima CP,toen wij er stonden, was het lang niet vol,maar er stonden ca. 15 campers. We wilden deze week gewoon hier blijven staan,had met Peter zijn gezondheid te maken,dus...rustig aan. Lekker wat lezen, kaarten,en regelmatig even op de fiets naar het dorp. De leuke terrasjes en ook een prima adres voor Bratwurst of Kip waren snel gevonden. Achter het centrum,meer in de nieuwbouw was een winkelcentrumpje,met bakker,supermarkt,bloemenwinkel etc. Prima voor elkaar! Aan het haventje zat een ijssalon met heerlijk ijs.


Je kon hier leuk door het dorpje fietsen,maar nog leuker langs de haven en langs het water verderop. We hebben ons hier prima vermaakt,hadden leuke mede camperaars dus het sfeertje was helemaal goed. Af en toe pingelde er savonds iemand op zijn gitaar...helemaal leuk!

De CP staat vlakbij de Tweeling Molens.


Wil je een opmerking maken,of reaktie achterlaten? Dat kan hier:

Maak een Gratis Website met JouwWeb