Home » Camper trips Belgie/N-Frankrijk

BELGIE/NOORD-FRANKRIJK 2006

Paar daagjes Belgie/Noord-Frankrijk.

De eerste keer met de buscamper op stap.Zelf ook wc en wasruimte aan boord....schoon- en vuil-water tank,dus dit was een leer-tripje!

We gingen er maar vanuit,dat we alle benodigdheden bij ons hadden,dus...daar gingen we, op pad voor een paar dagen...richting Eindhoven, Maastricht,Luik, even de "weg af"bij Bastogne om toch vooral maar via Martelange te rijden,om voordelig te tanken en shag te kopen.

Dan via Arlon,naar Frankrijk,waar we naar  de CP wilden in Stenay bij de Port de Plaisance. Wat een prima camperplek bleek! hier gelijk leuk kontakt met een stel Engelsen, zij dronken koffie bij ons, en wij Tea bij hun! Erg gezellig.

Er zat een Intermarche op fiets en loopafstand,in het centrum, evenals diverse bakkerijen.Tevens is hier een biermuseum,dat wij erg de moeite waard vonden! Hier een paar dagen gebleven...echt een leuke plek!

CP Stenay,Port de Plaisance: N 49.490866 E 5.183518 Wc's, douches,elektra, Chem. toilet loosplek,vuilwater loosplek en waterpunt.2006: 6 euro.

We vervolgden onze reis via de D 947,naar Mazagran en nadat we in Reims ergens bij een bar-tabac  brood kochten en daar gelijk een bakkie deden met enkele lokale mannen die druk aan het lotto-formuliertjes invullen waren, gingen we via de N51 (prachtige route door de wijnvelden) naar Epernay ,en op zoek naar de camperplek in Villers sous Chatillon...Het volgende durf ik nauwelijks te vermelden,maar we hebben het hele dorp niet kunnen vinden! haha...Hoe erg! Dit was wel voordat we een TomTom hadden,trouwens! Dat verzacht de wonden nog wat,tenminste! Toen naar Vandieres,waar we een France Passion boer vonden,op een champangne wijngaard.Domaine de Nowack.

 

Dit bleek een leuk adres! We vielen met de neus in de boter,want die dag haalden ze met een grote groep plukkers ,de laatste druiven van de hellingen! Dat betekent dus....een feestavond voor de plukkers....die werden getrakteerd op en geweldige maaltijd,met uiteraard overvloedig wijn/champagne. Voor ons,mede campinggebruikers,want het was een mini campinkje,waar nog 3 caravans en tenten stonden,klonk het allemaal heel gezellig!

Wij kregen een kleine rondleiding,door de kelders, en de ruimte waar de druiven werden binnen gebracht,door meneer Nowack himself. Aardige vent. Kon hem alleen niet woordelijk verstaan,maar we begrepen hem wel! Hij zal ons ongetwijfel dom hebben aangekeken toen we zeiden geen interesse te hebben in het kopen van champagne...hihi....

France Passion boer, Domaine de Nowack,Vandieres,Frankrijk. N 49.106565 E 3.733934  Douches, wc's,waterpunt,elektra.

De terugreis ingezet,want we hadden zaterdags een familie diner.

Via Reims en Charleville Mezieres,Belgie weer in,waar we in Bouillon lekkere crepes aux chocolat hebben gegeten in het centrum, bij Hotel de la Poste (Quai des Saulx).Aan het water,leuk punt ,je ziet vanalles langsrijden en langsvaren,want je zit dus aan de rivier.


Verder ,weer via alom bekende Martelange (waarom zou je ook niet?),via Maastricht  naar Bocholt,voor cp....nou...ook DIE konden wij niet vinden.. beetje verder noordelijk gereden, tot bij vanderValk in Emmeloord,waar we op een doodlopend boerenlandweggetje hebben overnacht....samen met een duitse camper. N 52.727761 E 5.764032

 

Nou,de volgende dag richting huis,via omweg....naar Vollenhove,waar we koffie dronken bij een restaurant die een bord buiten had staan...."Koffie met appelgebak, 4 euro"  Je begrijpt....wij waren "om"...

Geparkeerd op Parking aan haven: N 52.682922 E 5.949144

Toen toch echt naar huis gereden...via Kuinre,Wolvega en Oosterwolde,waren we net na de middag thuis.

Konden we bij de familie gelijk verslag uitbrengen over onze 1e trip,die kort maar krachtig was en heel goed is bevallen!

Heeft u vragen of opmerkingen? Dat kan hier :

Maak een Gratis Website met JouwWeb