Home » camperreizen Spanje,Portugal » Portugal en zw-Frankrijk 1999

Op de bonnefooi.... we gaan in elk geval richting Portugal..... We zullen wel zien wat we tegenkomen... In elk geval vertrokken met mooi weer uit Groningen. Onderweg pa en ma nog ontmoet om hun een van onze mobieltjes te geven...Samen overnacht in de buurt van Arras.

De volgende dag apart verder, wij via Chartres en Tours voor overnaching in Bonneval op de camping.

We wilden graag door Les Landes rijden en gingen de N10 op,waarbij we de veerpont namen over de Gironde,tussen Royan en Le Verdon.Gaaf om dit te doen (wel duur grapje, maar leuk voor de afwisseling!) Toen we van de pont afreden, reden we kilometers door dennebossen..Heel relaxed. Onderweg in Vieux Boucau op de markt bij een tentje heerlijke Tajine gegeten (ik),Peter ging voor kip en patat :) 

We hebben overnacht op een camperplaats bij  een camping in Biscarosse. Geen naam of foto van....

de volgende dag verder door de mooie Les Landes, en onderweg toen we koffie hadden gezet op een parking in de bossen. Hier bij het winkeltje met regionale produkten,daar binnen gegaan, en diverse honing en worsten geproefd. Waarna wij goed voorzien weer naar de camper teruggingen.

Overnacht op de camping in Bayonne.... onder feestvreugde van Quatorze Juillet (de nationale feestdag) genoten van een heerlijke avond, met eten op het terras van het camping restaurant  en van het prachtige vuurwerk.

En de volgende dag verder...via Baskenland,Santander en overnachting in Cudillero (Asturias) (2 fotos hierboven,verder geen fotos genomen daar.... tot onze spijt,achteraf.... Via Santiago de Compostella (zonder fotos, niet te geloven!! ) Door gereden tot in Portugal.. overnachten in Braga op de camping bij het voetbal stadion. Beetje erg warm,hier....en...naar ons reisdoel voor deze trip.... Mira. Waar we op camping Vila Caia gingen staan.Leuke camping,erg eenvoudig,maar met alle voorzieningen, met veel ruimte want de camping was lang niet vol! Het toiletgebouw achter op de camping hoefden we met slechts 3 mensen te delen..

Hier diverse dagtrips gemaakt, naar bijv. Vagos en Costa Nova. Superleuke dorpjes!

Na een dag of 10 hier heerlijk te hebben genoten, aan de terugreis begonnen. We hadden het plan opgevat even bij schoonouders in Lit et Mixe te gaan kijken en vandaaruit naar huis te rijden....

Goh,wat is het warm in het binnenland van Spanje! Eerst maar een overnachting in Valladolid,op camping Cubillas.Heerlijke plek!! De volgende dag via Bilbao en San Sebastian naar Lit et Mixe gereden.

Gezellig met elkaar een paar leuke uitstapjes gemaakt,naar oa. een regionale markt,een openlucht museum op een grote boerderij en naar het strand.

Zo kwamen we na een van onze uitstapjes langs een bos,waar  van die harspotten aan de bomen hingen... er stond een man bij,die daarmee bezig was.... Wij natuurlijk even kijken... Het blijkt dat deze streek vroeger bekend was om deze manier van terpentine winnen. De Potten worden aan de boom vastgemaakt, en net daarboven wordt een inkeping in de boom gemaakt. De boom gaat hars "bloeden" en wordt opgevangen in de hars-pot. Daar wordt terpentine van gemaakt... Vreselijk leuk met handen en voeten met deze man gepraat! Tot het moment dat hij ons allen uitnodigde voor het avond eten,die avond bij hem thuis.... Nou dat sloegen we maar af... (zo zonde,achteraf bezien...) want er was in ons gezelschap maar 1 persoon die een beetje Frans kon praten en verstaan....

En toen was het tijd om richting huis te vertrekken.. met een tussenstop in de Dordogne waar we natuurlijk hebben overnacht bij een boer in Coux et Bigaroque, en een dagje naar Sarlat zijn geweest,waar we vis kochten op de markt die we savonds op de bbq hebben gelegd.. Heerlijk!!

en de laatste overnachting op camping Municipal in La Charite sur Loire... laatste maal vers brood halen de volgende morgen bij de bakker......   en naar huis!

Wil je een reaktie achterlaten? Dat kan hoor, vul het hieronder in, en een evt. antwoord kun je verwachten via email.

Maak een Gratis Website met JouwWeb